Rangiora Southbase Construction

Te Matauru Primary School

Challenge

To prepare an open space design that contributed to the Ministry of Education’s teaching environment for children.

Approach

Design through to construction monitoring, working closely with the architect, civil engineer, quantity surveyor and other disciplines to develop design solutions for a new primary school on a greenfield site in Rangiora.

The landscape design creates a cluster of spaces, including sports court, senior and junior playgrounds, passive lawn areas and mounding concentrated predominantly within a central hub.

The team worked closely with the client, including presenting the proposed design to the Establishment Board of Trustees for approval.

Outcomes

The project was completed and received high praise from the client, particularly regarding our realistic and practical design solutions across the project.